ازاینکه پایگاه خبری - تحلیلی- آموزشی سایت اقتصادی ایران را جهت بازدید خود انتخاب نموده اید سپاسگزاری می نمایم. ضمنا"، این سایت،به نشانیهای : http://tarazmani.ir http://eghtesa3.ir http://ehteyaj.ir http://adeli16559.ir http://etabar.ir http://koudehi.ir http://mosabbeb.ir http://namooneh.ir http://namouneh.ir https://eghtesadi1.ir http://eghtesadiiran.ir http://eghtesadi1.com http://eghtesadiiran.com http://eghtesadionline.com قابل مشاهده است. مدیرمسئول سایت اقتصادی ایران : محمدرضا عادلی مسبب کودهی

ممنوع الخروجی یعنی چه؟

0

نحوه ممنوع الخروج کردن همسر:

در ابتدا لازم است مفهوم ممنوع الخروجی را بدانیم.

ممنوع الخروجی یعنی چه؟

ممنوع الخروجی به این معناست که فردی به دلیل وجود مانع قانونی، قادر به خروج از کشور خود و سفر به کشوری دیگر نیست.

البته معمولا افراد از ممنوع الخروجی خود مطلع نیستند. چرا که اگر کسی بداند امکان سفر کردن به خارج از مرزها را ندارد، قطعا برای رزرو بلیت و محل اقامت هزینه ای نمی کند.

ممنوع الخروجی چه از طریق دادگاه باشد چه از طریق اداره اجرای ثبت ، به فرد ابلاغ نمی شود.

در ادامه توضیح می دهیم که چه گونه از ممنوع الخروجی مطلع شوید.

چه کسانی ممنوع الخروج هستند؟

گروه های زیر، هنگام خروج از کشور دچار مشکل می شوند:

  1. بدهکاران قطعی مالیاتی.
  2. افرادی که به موجب رای قطعی دادگاه یا اجرائیه سازمان ثبت اسناد و املاک کشور بدهکار قلمداد شده و بدهی آنها محرز و قطعی باشد.
  3. افرادی که در خارج از ایران به دلیل ارتکاب اعمالی نظیر تکدی گری، دزدی، کلاهبرداری و … دارای سوء شهرت باشند.
  4. افرادی که خروج آنها از کشور، خلاف مصلحت جمهوری اسلامی ایران باشد. به این ترتیب با توجه به قانون و به تشخیص مقامات قضایی، از خروج این افراد از کشور جلوگیری خواهد شد. البته معمولا ممنوع الخروجی این افراد به صورت کتبی به آنان اعلام می شود.
  5. افرادی که برای خروج از کشور و دریافت گذرنامه نیاز به اجازه ی فرد دیگری دارند. مانند دختر مجرد کمتر از ۱۸ سال یا زن شوهر دار.

 نحوه ممنوع الخروج کردن همسر :

هم زن و هم مرد می توانند همسر خود را طی شرایطی ممنوع الخروج کنند.

در ادامه به توضیح هر کدام می پردازیم.

آیا زوج می تواند زوجه را ممنوع الخروج نماید؟

با توجه به قانون ، نکته ای که در مورد زنان متاهل وجود دارد این است که زن متاهل بدون اذن شوهر نمی تواند گذرنامه دریافت کند و برای خروج از کشور نیاز به اذن شوهر دارد.

در واقع یکی از آثار ازدواج برای زن این است که شوهر می تواند اجازه اخذ پاسپورت به او ندهد و یا در صورتی که پاسپورت داشته باشد، او را ممنوع الخروج کند.

تنها در شرایطی زن می تواند از کشور خارج شود که رضایت محضری همسرش برای خروج از کشور را داشته باشد.

همچنین ممکن است شوهر ضمن وکالت نامه ای اجازه ی خروج از کشور را به همسرش بدهد.

مراحل ممنوع الخروج کردن زن چگونه است :

همان طور که در بند قبل توضیح دادیم، زن شوهر دار در واقع ممنوع الخروج است و برای دریافت گذرنامه نیاز به اذن شوهر دارد.

حال اگر زنی در دوران مجردی گذرنامه گرفته بود یا پس از ازدواج با اذن شوهر گذرنامه گرفت، اما شوهر به دلایلی تصمیم به ممنوع الخروج کردن همسر خود بگیرد، می تواند به اداره ی گذرنامه مراجعه نماید.

البته باید سند ازدواج یا رونوشت آن را همراه داشته باشد و به این ترتیب می تواند از خروج زن از کشور جلوگیری نماید. مراحل این کار عبارت است از:

  1. مراجعه به اداره کل گذرنامه و اتباع نیروی انتظامی در تهران و یا دفاتر گذرنامه در شهرستان ها.
  2. همراه داشتن اصل شناسنامه و کارت ملی و سند ازدواج.
  3. ارائه درخواست ممنوع الخروجی زن توسط شوهر به اداره گذرنامه.
  4. بررسی مدارک و صدور دستور ممنوع الخروجی.
  5. تایید ممنوع الخروجی و پرونده توسط رئیس اداره گذرنامه و ثبت در سیستم های رایانه ای.

چه مردانی نمی توانند همسر خود را ممنوع الخروج کنند؟

مردانی که خود در خارج از ایران اقامت داشته باشند، نمی توانند همسر خود را ممنوع الخروج کنند.

مردانی که اصل شناسنامه خود را ندارند.

آیا وکیل دادگستری هم می تواند همسر را ممنوع الخروج کند؟

برای ممنوع الخروج کردن مرد ، وکیل دادگستری با وکالت نامه مخصوص وکلای دادگستری می تواند زن را ممنوع الخروج کند.

ولی برای ممنوع الخروج کردن زن ، وکیل حتما وکالت نامه محضری نیاز دارد و با وکالت دادگستری نمی تواند این کار را انجام دهد.

وکالت خروج از کشور بلاعزل:

در حقوق ایران زنان تنها با اجازه ی شوهر خود می توانند از کشور خارج شوند.

این وضعیت برای بسیاری از زنان به خصوص ورزشکاران و هنرمندان مطلوب نیست. بنابراین این تمایل برای زنان وجود دارد که به صورت قانونی، تصمیم گیری در این خصوص را خودشان بر عهده بگیرند.

بهتر است در عقد نامه شرطی گنجانده شود و زن بتواند در خصوص خروج از کشور به هر مدت و هر مقصدی خود تصمیم بگیرد.

برای داشتن این حق لازم است وکالت جهت اخذ و تمدید گذرنامه از مرد گرفته شود.

به این ترتیب زن می تواند با استفاده از وکالتنامه ی گفته شده برای دریافت گذرنامه اقدام کند و نیازی به اجازه ی محضری شوهر نیست.

صرف اینکه در سند ازدواج درج شود که شوهر اجازه خروج از کشور را به همسرش می ‌دهد از نظر مقررات اداره گذرنامه کفایت نمی ‌کند بلکه این اذن باید در قالب سند وکالت بلاعزل از سوی شوهر در یکی از دفاتر اسناد رسمی به نام زن تنظیم گردد.

مدارک لازم برای ممنوع الخروج کردن همسر:

همان طور که قبلا گفتیم مرد برای ممنوع الخروج کردن همسر خود باید به اداره ی گذرنامه مراجعه نموده و سند ازدواج یا رونوشت آن را همراه داشته باشد.

ممنوع الخروج کردن مرد چگونه است؟

معمولا زمانی که زن مهریه خود را از طریق اداره اجرای ثبت مطالبه می کند، ضمن درخواست از این اداره برای ممنوع الخروج کردن شوهر اقدام می کنند.

در واقع چون اجرائیه اداره ثبت علیه شوهر صادر شده، او بدهکار محسوب می شود و می توان او را ممنوع الخروج کرد.

بنابراین پس از صدور اجرائیه علیه شوهر و مراجعه زن به اداره ی ثبت اسناد و املاک و تشکیل پرونده، زن می تواند از رئیس اداره ی اجرای ثبت تقاضای ممنوع الخروجی شوهر را بابت بخشی از مهریه بنماید.

توجه داشته باشید که هر مقدار از مهریه که برای ممنوع الخروجی شوهر نوشته شود، دیگر نسبت به آن مقدار نمی توانید تقاضای توقیف اموال نمایید.

ممنوع الخروج کردن زوج بابت مهریه از طریق اجرای ثبت:

برای مطالبه مهریه ابتدا باید با همراه داشتن اصل عقدنامه یا رونوشت آن، به دفتر ازدواجی که ازدواج در آنجا ثبت شده، مراجعه کرد.

پس از مراجعه به دفتر خانه، باید به صورت کتبی از سر دفتر تقاضای صدور اجرائیه را نمایید. دفتر ازدواج یک نسخه از اجراییه را برای مرد ارسال می کند.

از تاریخ ابلاغ اجرائیه، زوج یا ضامن باید ظرف ده روز دین را بپردازد یا ترتیبی برای پرداخت دین خود بدهد.

حال باید به اداره ی اجرای مفاد اسناد رسمی سازمان ثبت اسناد و املاک مراجعه شود. پس از تشکیل پرونده و تعیین کارشناس مربوط، می توانید مهریه را مطالبه کرده و نسبت به بخشی از مهریه تقاضای ممنوع الخروج نمودن زوج را مطرح نمایید.

بدهکاران مهریه تا چه زمانی ممنوع الخروج هستند؟

بدهکاران مهریه تا زمانی که دین خود را به همسرشان پرداخت ننموده اند یا رضایت همسر خود را جلب نکرده اند، ممنوع الخروج هستند و امکان خارج شدن آنها از کشور وجود ندارد.

پس محدوده زمانی خاصی برای ممنوع الخروجی مرد وجود ندارد و تا زمانی که تمام مهریه ‌ای که از جانب دادگاه مشخص می‌ شود پرداخت نشود ممنوعیت خروج از کشور به اثر خود باقی می ماند.

اگر مرد دادخواست اعسار بدهد باز هم ممنوع الخروج می ماند؟

در صورتی که مرد دادخواست اعسار از پرداخت مهریه دهد، هر از اقساط مهریه را که پرداخت کند، می تواند از کشور خارج شود.

اگر اقساط عقب مانده داشته باشد لازم است اقساط عقب مانده خود را پرداخت کند و سپس  می تواند از کشور خارج شود.

راه های رفع ممنوع الخروجی شوهر:

زمانی ممنوع الخروجی مرد رفع می ‌شود که مهریه را پرداخت کرده باشد و یا اینکه زن خود نسبت به عدم پرداخت مهریه توسط مرد رضایت دهد و از ممنوع الخروج کردن مرد منصرف شود که در این صورت دادگاه و یا مراجع قضایی حکم رفع تامین خواسته زن را صادر و اداره ثبت هم حکم رفع ممنوعیت از سفر را صادر می نماید.

در صورتی که نوع شغل شوهر به گونه ‌ای باشد که لازم باشد از کشور خارج شود و درخواست رفع ممنوعیت سفر خارج از کشور را بنماید، در این صورت با استناد به رای وحدت رویه هیات عمومی دیوان عدالت اداری اگر احراز شود که شرایط او خاص است و نیاز به خروج از کشور را دارد حکم رفع ممنوعیت به سفر خارج از کشور داده می‌ شود.

آیا مرد معسر هم ممنوع الخروج می شود؟

مردی که به پرداخت مهریه محکوم می شود، می تواند دادخواست اعسار بدهد و در صورتی که اعسار او پذیرفته شود، مهریه را برای او قسط بندی می کنند. چنین مردی که اعسار او پذیرفته شده، معسر نامیده می شود.

اگر مرد معسر بابت مهریه ممنوع الخروج شده باشد، این ممنوعیت خروج از کشور تا هنگام پرداخت آخرین قسط باقی می ماند و پذیرش اعسار باعث رفع ممنوع الخروجی او نمی شود.

آیا اداره ی ثبت می تواند با اخذ وثیقه از مرد ممنوع الخروجی او را رفع کند؟

مردان بدهکار نمی‌ توانند برای رفع ممنوع الخروجی مالی را به عنوان وثیقه تحویل اداره ثبت دهند و فع ممنوع الخروجی بدهکاران مهریه تنها در دو مورد است:

  • پرداخت مهریه
  • جلب رضایت همسر

استعلام ممنوع الخروج کردن همسر چگونه انجام می شود؟

در برخی از موارد می شود ممنوع الخروجی را به صورت انلاین پیگیری کرد و در برخی موارد نیازمند مراجعه حضوری است.

که در ادامه هر  ۲ حالت را بیان می کنیم.

۱) استعلام ممنوع الخروجی مهریه

این امکان فراهم شده تا با وارد نمودن اطلاعات مورد نیاز، از وضعیت ممنوع الخروجی مهریه مطلع شویم.

برای این کار، ابتدا باید وارد سایت زیر شده و سپس مشخصات خواسته شده را وارد نمایید. پس از آن وضعیت ممنوع الخروجی شما نشان داده می شود:

آدرس سایت: exitban.ssaa.ir

البته این سامانه در مورد ممنوع الخروجی های سازمان ثبت اسناد و املاک می باشد.

۲) استعلام ممنوع الخروجی زن

برای استعلام اینکه آیا مرد همسر خود را ممنوع الخروج کرده است یا خیر ، به صورت انلاین ممکن نیست.

در این شرایط ،  استعلام ممنوع الخروجی از طریق مراجعه مستقیم به اداره پلیس گذرنامه امکان پذیر است.

زن به همراه گذرنامه خود لازم است به اداره پلیس گذرنامه مراجعه کند.

منبع :https://asalaw.co

هدف از راه اندازی سایت اقتصادی ایران بررسی مسائل ومعضلات اقتصادی ایران وارائه راهکارهای مناسب می باشد . به امید روزی که شاهد ایرانی آباد و با رونق وشکوفائی اقتصادی باشیم، برای همگان به ویژه بازدیدکنندگان این سایت اقتصادی سرافرازی ونیکبختی آرزو می نمایم. مالکیت سایت اقتصادی ایران برای محمدرضا عادلی مسبب کودهی محفوظ است. سایت اقتصادی ایران درسامانه ساماندهی سایتهای اینترنتی ایران به کدهای شامد: http://eghtesadi1.com به کدشامد: 1-1-750014-65-0-7 http://eghtesadiiran.comکدشامد: 4-0-65-750014-1-1 https://eghtesadi1.irکدشامد: 5-0-65-750014-1-1 http://eghtesadiiran.irکدشامد:6-0-65-750014-1-1 http://eghtesadionline.com کدشامد: 1-1-750014-65-0-8 ثبت گردیده است. انتشار مطالب خبری و تحلیلی رسانه‌های داخلی و خارجی لزوما به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای بازنشر می‌شود. سایت اقتصادی ایران به نشانیهای: http://tarazmani.ir http://eghtesa3.ir http://ehteyaj.ir http://adeli16559.ir http://etabar.ir http://koudehi.ir http://mosabbeb.ir http://namooneh.ir http://namouneh.ir https://eghtesadi1.ir http://eghtesadiiran.ir http://eghtesadi1.com http://eghtesadiiran.com http://eghtesadionline.com قابل مشاهده است. مدیرمسئول سایت اقتصادی ایران : محمدرضا عادلی مسبب کودهی

لطفا دیدگاه خود را ثبت کنید

رفتن به نوار ابزار