ازاینکه پایگاه خبری - تحلیلی- آموزشی سایت اقتصادی ایران را جهت بازدید خود انتخاب نموده اید سپاسگزاری می نمایم. ضمنا"، این سایت،به نشانیهای : http://tarazmani.ir http://eghtesa3.ir http://ehteyaj.ir http://adeli16559.ir http://etabar.ir http://koudehi.ir http://mosabbeb.ir http://namooneh.ir http://namouneh.ir https://eghtesadi1.ir http://eghtesadiiran.ir http://eghtesadi1.com http://eghtesadiiran.com http://eghtesadionline.com قابل مشاهده است. مدیرمسئول سایت اقتصادی ایران : محمدرضا عادلی مسبب کودهی

دولتمردانی که تنظیم بازار را فراموش کردند:

0

استمرار گرانی ها در آخرین هفته‌های دولت روحانی/دولتمردانی که تنظیم بازار را فراموش کردند.

علیرغم گرانی لجام گسیخته کالاهای اساسی در دولت روحانی، در واپسین هفته‌های استقرار این دولت نیز شاهد عدم مدیریت بازار توسط دولت و نهایتا افزایش قیمت محصولاتی مانند شکر، نان، روغن، سیمان، لوازم خانگی و …. هستیم.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، افزایش قیمت کالاهای اساسی و همچنین کمبود برخی کالاهای ضروری از مهمترین معضلات اقتصادی دولت روحانی بود که به موجب آن مردم مجبور به تحمل فشار اقتصادی شدید در سال های اخیر شده اند.

علیرغم اینکه تنظیم بازار، بخش مهمی از اقتصاد کشور است، متاسفانه وزارتخانه های صنعت، معدن و تجارت و جهاد کشاورزی طی سال های اخیر و بخصوص سه سال گذشته در مدیریت آن بسیار ناهماهنگ و ناموفق عمل کردند و به همین دلیل بازار کالاهای اساسی دچار تلاطماتی شد که گاهی به شکل افزایش سرسام آور قیمت ها و گاهی به شکل کمبود کالا نمایان شد.

* افزایش ۴۳ تا ۱۱۳ درصدی کالاهای اساسی در سال گذشته

بررسی قیمت انواع کالاهای اساسی در سال ۱۳۹۹ نشان می دهد که قیمت انواع کالاهای اساسی در این سال بین ۴۰ تا ۱۱۳ درصد افزایش یافته است. بر این اساس قیمت انواع برنج ایرانی و خارجی در این سال نسبت به سال ۹۸ بین ۴۳ تا ۱۱۳ درصد، شکر فله ای ۷۲ درصد، مرغ ۸۷ درصد، گوشت گوساله ۴۵ درصد و گوشت گوسفندی ۴۰ درصد افزایش یافته است.

* وعده وزیر صمت درباره کاهش قیمت ها محقق نشد

این افزایش قیمت  ها در حالی است که در ۱۳ آبان سال گذشته وزیر صنعت، معدن و تجارت وعد داده بود که «در هفته آینده تغییرات محسوسی در قیمت کالاهای اساسی خواهیم داشت» اما علیرغم وعده رزم حسینی هفته کاهش محسوس قیمت ها هیچ گاه نیامد و بعد از آن نه تنها شاهد افزایش قیمت ها بودیم بلکه کمبود اقلامی مانند روغن و مرغ نیز در ماه های پایانی سال ۹۹ منجر به ایجاد صف های طولانی برای خرید و به دنبال آن مشکلات فراوانی برای مردم شد.

* گرانی ۳۵ درصدی روغن، علیرغم واردات مواد اولیه با ارز دولتی

امسال نیز که روز شمار پایان دولت دوازدهم یعنی دولت دوم روحانی آغاز شده است همچنان افزایش قیمت ها استمرار دارد به طوری که در هفته جاری افزایش ۳۵ درصدی روغن مایع و ۳۰ درصدی روغن جامد را شاهد بودیم.

گفتنی است این افزایش قیمت روغن در حالی است که واردات مواد اولیه تولید روغن هنوز با ارز ۴۲۰۰ تومانی انجام می شود و همچنان نیز مشکل کمبود این محصول در بازار رفع نشده است.

قاسمعلی حسنی دبیر اتحادیه بنکداران مواد غذایی می گوید که کالاهای وارداتی با ارز ۴۲۰۰ تومانی به دست مصرف کننده نمی رسد.  تمام کالاهایی که با ارز ۴۲۰۰ تومانی به کشور وارد می‌شود به قیمت آزاد به دست مصرف کننده می رسد لذا بهتر است دولت به جای یارانه واردات روغن به واردکنندگان آن را به مصرف کنندگان به صورت مستقیم پرداخت کند.

وی افزود: اگر یارانه واردات روغن سالانه بصورت مستقیم بین مردم تقسیم شود هر ایرانی سالانه می تواند یک میلیون و ۲۰ هزار تومان بصورت مستقیم یارانه روغن  دریافت کند.

از دیگر موارد افزایش بی ضابطه قیمت ها می توان به افزایش  غیر رسمی قیمت نان و هرج و مرج در قیمت گذاری نان اشاره کرد که چند نرخی شدن قیمت نان، محصول عدم نظارت بر عملکرد نانوایی ها و تعویق در قیمت گذاری سالانه نان توسط مسئولان است.

* افزایش ۱۰۰ درصدی قیمت شکر در بازار علیرغم انکار وزارت صمت

افزایش حدود ۱۰۰ درصدی قیمت شکر در بازار  نیز که مسئولان وزارت صمت هنوز هم آن را انکار می کنند از جمله گرانی های زنجیر وار دولت دولت روحانی در روزهای اخیر است.  شکر که تا چندی پیش قیمت مصوب هر کیلوگرم از آن ۸ هزار و ۷۰۰ تومان بود اکنون در بازار به حدود ۱۶ هزار تومان افزایش یافته است.

علاوه بر موارد ذکر شده از ابتدای سال تاکنون قیمت لوازم خانگی ۲۵ درصد، سیمان بین ۱۴ تا ۲۱٫۵ درصد، خودروهای تولیدی دو شرکت بزرگ خودروسز بنابر مصوبه شورای رقابت حدود ۹ درصد گران شده است.

به گزارش فارس، اگرچه پیشگیری از  برخی مشکلات در تنظیم بازار با توجه به مساله تحریم و نوسانات نرخ ارز امکان پذیر نیست،  اما علیرغم  اینکه نرخ ارز طی ماه های اخیر تقریبا از ثبات نسبی برخوردار بوده باز شاهد افزایش قیمت ها هستیم بنابراین می توان گفت مسئولان اصلا  انگیزه و برنامه ای برای کنترل قیمت ها ندارند.

محمد حسن صبوری دیلمی کارشناس اقتصادی در این باره می گوید:  اگر چه بسیاری از دست اندرکاران دولتی از تحریم ها به عنوان دلیل اصلی بروز  مشکلات تنظیم بازاری نام می برند، اما در حقیقت تحریم ها تنها به عنوان عاملی همراه و هم جهت با اشتباهات سیاست گذاران عمل کرد. به بیانی دیگر سیاست های نادرست اتخاذ شده در سال های قبل بازارها را به انبار باروتی تبدیل کرد و بازگشت تحریم ها بصورت جرقه ای بر این انبار باروت منجر به آتش مهیب افزایش قیمت ها شد. البته باید اشاره داشت که عدم اجرای برجام و بازگشت تحریم ها مشکلات عدیده ای در راستای تامین ارز مورد نیاز ایجاد کرد.

بنابراین با توجه به استمرار افزایش قیمت ها و  کاهش قدرت خرید مرد بنظر می رسد که دولت مردان روحانی بازار و تنظیم بازار را فراموش کرده اند و ظاهرا خیل عظیم دولتمردان روحانی که برای نجات ایران، کاندیدای ریاست جمهوری شده اند تمرکزشان به جای امور جاری مملکت، پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری است.

منبع : https://www.farsnews.ir/news/14000229000727

هدف از راه اندازی سایت اقتصادی ایران بررسی مسائل ومعضلات اقتصادی ایران وارائه راهکارهای مناسب می باشد . به امید روزی که شاهد ایرانی آباد و با رونق وشکوفائی اقتصادی باشیم، برای همگان به ویژه بازدیدکنندگان این سایت اقتصادی سرافرازی ونیکبختی آرزو می نمایم. مالکیت سایت اقتصادی ایران برای محمدرضا عادلی مسبب کودهی محفوظ است. سایت اقتصادی ایران درسامانه ساماندهی سایتهای اینترنتی ایران به کدهای شامد: http://eghtesadi1.com به کدشامد: 1-1-750014-65-0-7 http://eghtesadiiran.comکدشامد: 4-0-65-750014-1-1 https://eghtesadi1.irکدشامد: 5-0-65-750014-1-1 http://eghtesadiiran.irکدشامد:6-0-65-750014-1-1 http://eghtesadionline.com کدشامد: 1-1-750014-65-0-8 ثبت گردیده است. انتشار مطالب خبری و تحلیلی رسانه‌های داخلی و خارجی لزوما به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای بازنشر می‌شود. سایت اقتصادی ایران به نشانیهای: http://tarazmani.ir http://eghtesa3.ir http://ehteyaj.ir http://adeli16559.ir http://etabar.ir http://koudehi.ir http://mosabbeb.ir http://namooneh.ir http://namouneh.ir https://eghtesadi1.ir http://eghtesadiiran.ir http://eghtesadi1.com http://eghtesadiiran.com http://eghtesadionline.com قابل مشاهده است. مدیرمسئول سایت اقتصادی ایران : محمدرضا عادلی مسبب کودهی

لطفا دیدگاه خود را ثبت کنید

رفتن به نوار ابزار