ازاینکه پایگاه خبری - تحلیلی- آموزشی سایت اقتصادی ایران را جهت بازدید خود انتخاب نموده اید سپاسگزاری می نمایم. ضمنا"، این سایت،به نشانیهای : http://tarazmani.ir http://eghtesa3.ir http://ehteyaj.ir http://adeli16559.ir http://etabar.ir http://koudehi.ir http://mosabbeb.ir http://namooneh.ir http://namouneh.ir https://eghtesadi1.ir http://eghtesadiiran.ir http://eghtesadi1.com http://eghtesadiiran.com http://eghtesadionline.com قابل مشاهده است. مدیرمسئول سایت اقتصادی ایران : محمدرضا عادلی مسبب کودهی

تفاوت های تورم احساسی از تورم آماری!

0

تورم احساسی بیشتر از اعلامی است. مردم عمدتا آمار ها را باور ندارند و اعتمادشان را به دولت از دست می‌دهند. بزرگترین مشکلی که یک دولت می‌تواند با آن درگیر باشد این است که اعتماد عمومی را در آمار ها از دست بدهد.

در صورت تمایل جهت تبلیغات در وبسایت،

می‌توانیدبا مدیرمسئول سایت اقتصادی ایران تماس حاصل نمایید.

پست الکترونیک: mradeli@yahoo.com

تلفنهای تماس: ۰۹۲۱۴۰۲۹۷۵۳

                      ۰۹۹۸۱۴۸۰۴۱۴

سایت اقتصادی ایران به نقل ازفردا: براساس افکارسنجی انجام‌شده توسط مرکز پژوهش‌های مجلس در مردادماه ۱۴۰۱، میانه نرخ تورم احسـاس‌شده توسط مردم ۸۶ درصد بوده است. یعنی پنجاه درصد از نمونه آماری، تورمی بیش از ۸۶ درصد را احساس می‌کرده‌اند. میانگین  تورم احساس‌شده هم حدود ۱۱۶ درصد بوده است. این درحالی است که بانک مرکزی و مرکز آمار نرخ تورم نقطه به نقطه این ماه را به ترتیب ۴۶ و ۵۱ درصد اعلام کرده‌اند.

گزارش مرکز پژوهش‌ها با ارائه نتایج افکارسنجی خود می‌گوید «تفاوت در نرخ تورم احساس‌شده و نرخ تورمی اعلامی نهادهای رسمی در میان‌مدت خدشه جدی به اعتماد مردم به آمارهای رسمی کشور وارد می‌کند.»

سوال جدی اما اینجاست که تفاوت تورم آماری با آنچه مردم احساس می‌کنند از کجا ناشی می‌شود و چه دلیلی دارد؟ قدرت امام وردی، استاد اقتصاد، در گفت‌وگو با «فردا» به این سوال پاسخ داد و گفت: «میزان تورمی که دولت محاسبه می کند طبق شاخص های قیمتی است که تحت عنوان قیمت مصرف کننده محاسبه می شود. دولت از سبد کالایی مصرف کننده ها که نزدیک ۵۰۰ کالاست طبق دفتر بانک مرکزی بر اساس شاخص های هزینه شهری و روستایی تورم را محاسبه می کند و سالانه نزدیک ۲۲۰هزار میزان قیمت های مختلف را در برمی گیرد. این مسئله مانند دمای هواست که در هر شهر متفاوت است و شهروندان هوای مختلفی را احساس می کنند. این عددی که به دست می آید مانند هواست و نسبت به نقاط مختلف متفاوت است و جامعه بر اساس میانگین های اعلامی تورم را احساس نمی کند. مثلا اگر شاخص قیمت یک ماه را با ماه قبل به دست بیاوریم تورم ماهیانه به دست می آید، اگر تورم اردیبهشت امسال را با پارسال حساب کنیم، تورم نقطه به نقطه به دست می آید، اگر تورم را دوازده‌ماهه حساب کنیم عدد تورم سالیانه به دست می آید.»

وی در ادامه نسبت به علت بروز بیشتر تورم احساسی در جامعه افزود: «تورم احساسی مثل دمای هواست که اشاره کردم؛ مثلا در اخبار اعلام می شود سردی هوا یک درجه زیرصفر است اما شما بالا کوه هستید و میزان دمایی که احساس می کنید منفی ۱۰ درجه است؛ در اینجا نسبت هزینه کالاهای مصرفی پرمصرف برای نقاط مختلف فرق می کند و در طبقات پایین دست با بالادست متفاوت است. در اینجا باید میزان را طبقات فرودست در نظر بگیرند البته چون این قشر بیشتر موادغذایی شان محاسبه می شود و تورم در این اقلام بالاتر است تورم احساسی  از تورم آماری اعلام شده بیشتر می شود. درصدی از جمعیت که این تورم را احساس می کنند در طبقات پایین تری از نظر قتصادی قرار دارند و‌به علت  فراوانی افراد این طبقه که معتقدند تورم احساسی بیشتر از اعلامی است، رقم تورم احساسی بیشتر در جامعه پذیرفته می شود.»

امام وردی در پایان درباره اثرات تفاوت تورم اعلامی با تورم احساسی بر جامعه گفت: «این مسئله شاخصی از میزان نابرابری را نشان می دهد، جامعه نیز دولت را مقصر می داند و معتقد است آمار ها دروغ است. این شاخص ها به طبقاتی شدن جامعه دامن می زند. وقتی افراد حس می کنند در جامعه ای زندگی می کنند که دولت حتی آماری هم که تولید می کند برای طبقات درآمدی بالاست و افراد حس می کنند در جامعه طرد شده هستند؛ طبیعتا اثرات منفی به لحاظ مسائل اجتماعی و روانی می گذارد. در مکالمات معمولی بین مردم می بینید که عمدتا آمار ها را باور ندارند و اعتمادشان را به دولت از دست می دهند. بزرگترین مشکلی که یک دولت می تواند با آن درگیر باشد این است که اعتماد عمومی را در آمار ها از دست بدهد.»

منبع : https://www.fardanews.com

هدف از راه اندازی سایت اقتصادی ایران بررسی مسائل ومعضلات اقتصادی ایران وارائه راهکارهای مناسب می باشد . به امید روزی که شاهد ایرانی آباد و با رونق وشکوفائی اقتصادی باشیم، برای همگان به ویژه بازدیدکنندگان این سایت اقتصادی سرافرازی ونیکبختی آرزو می نمایم. مالکیت سایت اقتصادی ایران برای محمدرضا عادلی مسبب کودهی محفوظ است. سایت اقتصادی ایران درسامانه ساماندهی سایتهای اینترنتی ایران به کدهای شامد: http://eghtesadi1.com به کدشامد: 1-1-750014-65-0-7 http://eghtesadiiran.comکدشامد: 4-0-65-750014-1-1 https://eghtesadi1.irکدشامد: 5-0-65-750014-1-1 http://eghtesadiiran.irکدشامد:6-0-65-750014-1-1 http://eghtesadionline.com کدشامد: 1-1-750014-65-0-8 ثبت گردیده است. انتشار مطالب خبری و تحلیلی رسانه‌های داخلی و خارجی لزوما به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای بازنشر می‌شود. سایت اقتصادی ایران به نشانیهای: http://tarazmani.ir http://eghtesa3.ir http://ehteyaj.ir http://adeli16559.ir http://etabar.ir http://koudehi.ir http://mosabbeb.ir http://namooneh.ir http://namouneh.ir https://eghtesadi1.ir http://eghtesadiiran.ir http://eghtesadi1.com http://eghtesadiiran.com http://eghtesadionline.com قابل مشاهده است. مدیرمسئول سایت اقتصادی ایران : محمدرضا عادلی مسبب کودهی

لطفا دیدگاه خود را ثبت کنید

رفتن به نوار ابزار