ازاینکه پایگاه خبری - تحلیلی- آموزشی سایت اقتصادی ایران را جهت بازدید خود انتخاب نموده اید سپاسگزاری می نمایم. ضمنا"، این سایت،به نشانیهای : http://tarazmani.ir http://eghtesa3.ir http://ehteyaj.ir http://adeli16559.ir http://etabar.ir http://koudehi.ir http://mosabbeb.ir http://namooneh.ir http://namouneh.ir https://eghtesadi1.ir http://eghtesadiiran.ir http://eghtesadi1.com http://eghtesadiiran.com http://eghtesadionline.com قابل مشاهده است. مدیرمسئول سایت اقتصادی ایران : محمدرضا عادلی مسبب کودهی

سهم تولید از نقدینگی هزار هزار میلیارد تومانی چه بود؟

0

افکارنیوز» بررسی کرد:

سهم تولید از نقدینگی هزار هزار میلیارد تومانی چه بود؟

در حالی حجم نقدینگی در دولت یازدهم به رقمی بیش از هزار هزار میلیارد تومان افزایش یافته که بسیاری از بخش‌های اقتصادی و تولیدی کشور از کمبود نقدینگی رنج می‌برند.

گروه اقتصادی- «یکی از راه‌های مهار و کنترل تورم هدایت نقدینگی به سمت تولید است. در کنار هدایت نقدینگی به سمت تولید باید با فساد و رانت‌خواری مبارزه کنیم؛ چراکه بدون آن تولید رونق نخواهد یافت.» این جمله، یکی از وعده‌های اقتصادی حسن روحانی در ایام انتخابات دولت یازدهم است.

به گزارش افکارنیوز، حال پس از گذشت سه سال و اندی از عمر دولت یازدهم، آیا این وعده محقق شده است؟ در حال حاضر آمارهای بانک مرکزی نشان می دهد در سه سال اخیر نقدینگی افزایش شدید نامتعارفی داشته است. بررسی متغیرهای پولی در سه سال گذشته نشان می دهد که حجم نقدینگی از ۴۷۹ هزار میلیارد تومان در تیرماه ۹۲ به یکهزار و۸۱ هزار میلیارد تومان در تیرماه ۹۵ رسیده است؛ یعنی در عرض سه سال حجم نقدینگی نزدیک به دو برابر افزایش یافته، عددی که خیلی‌ها نسبت به آینده آن هشدار می‌دهند.

اما در حالی حجم نقدینگی در دولت یازدهم به رقمی بیش از هزار هزار میلیارد تومان افزایش یافته که بسیاری از بخش‌های اقتصادی و تولیدی کشور از کمبود نقدینگی رنج می‌برند. تولیدکنندگان مطرح می‌کنند که چرا با وجود افزایش نقدینگی، سهمی از آن به بنگاه‌های تولیدی اختصاص نیافته است؟

این در شرایطی است که هم‌اکنون مقامات وزارت صنعت، معدن و تجارت اعتراف می‌کنند که کمبود نقدینگی، مهم‌ترین مشکل واحدهای تولیدی است. محمدرضا نعمت‌زاده، وزیر صنعت، معدن و تجارت نعمت زاده در حاشیه بازدید از چند واحد تولیدی شهرک صنعتی پرند و در  نشست با مدیران واحدهای صنعتی و تولیدی شهرستان رباط کریم،‌ کمبود نقدینگی را از مهمترین مشکلات واحدهای تولیدی دانسته و گفت بود: «باید تلاش کنیم تا سهم منابع مالی و تسهیلات  بانکی را به سمت صنعت و تولید هدایت کنیم چراکه به اشتغالزایی و بهبود تولید می‌انجامد و دراین راستا از بانک مرکزی می‌خواهیم تا تا بیش از گذشته به کمک این بخش  از اقتصاد کشور بیاید.»

چندی پیش حسین صمصامی، وزیر اسبق اقتصاد در تحلیلی درباره افزایش نقدینگی به بیش از هزار هزار میلیارد تومان گفته بود: در حال حاضر از یک طرف نقدینگی به هزار هزار میلیارد تومان رسیده و از طرف دیگر، توزیع نقدینگی در جامعه بسیار نابرابر بوده و به دلیل وجود رانت در اقتصاد ما، بهره‌مندی افراد از منافع نقدینگی بسیار نابرابر است.

به اعتقاد وی، به عبارتی، توزیع نقدینگی بسیار نامتعادل است و به سمت فعالیت‌های تولیدی هدایت نمی‌شود. این در شرایطی است که هرچه سرعت رشد نقدینگی بیشتر شود، سرعت نابرابری توزیع درآمد و ثروت در اقتصاد کشور هم بیشتر می‌شود.

صمصامی عنوان کرده بود: رشد نقدینگی به رشد تولید منجر نشده است، بلکه دامنه رکود را گسترش داده است، چون گردشی در اقتصاد ندارد. در حال حاضر رشد نقدینگی به جای افزایش تورم، رکود را گسترش داده است.
مریم فکری

منبع : http://www.afkarnews.ir

هدف از راه اندازی سایت اقتصادی ایران بررسی مسائل ومعضلات اقتصادی ایران وارائه راهکارهای مناسب می باشد . به امید روزی که شاهد ایرانی آباد و با رونق وشکوفائی اقتصادی باشیم، برای همگان به ویژه بازدیدکنندگان این سایت اقتصادی سرافرازی ونیکبختی آرزو می نمایم. مالکیت سایت اقتصادی ایران برای محمدرضا عادلی مسبب کودهی محفوظ است. سایت اقتصادی ایران درسامانه ساماندهی سایتهای اینترنتی ایران به کدهای شامد: http://eghtesadi1.com به کدشامد: 1-1-750014-65-0-7 http://eghtesadiiran.comکدشامد: 4-0-65-750014-1-1 https://eghtesadi1.irکدشامد: 5-0-65-750014-1-1 http://eghtesadiiran.irکدشامد:6-0-65-750014-1-1 http://eghtesadionline.com کدشامد: 1-1-750014-65-0-8 ثبت گردیده است. انتشار مطالب خبری و تحلیلی رسانه‌های داخلی و خارجی لزوما به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای بازنشر می‌شود. سایت اقتصادی ایران به نشانیهای: http://tarazmani.ir http://eghtesa3.ir http://ehteyaj.ir http://adeli16559.ir http://etabar.ir http://koudehi.ir http://mosabbeb.ir http://namooneh.ir http://namouneh.ir https://eghtesadi1.ir http://eghtesadiiran.ir http://eghtesadi1.com http://eghtesadiiran.com http://eghtesadionline.com قابل مشاهده است. مدیرمسئول سایت اقتصادی ایران : محمدرضا عادلی مسبب کودهی

Comments are closed.

رفتن به نوار ابزار