از آن جایی که نظام بانکی یکی از بخشهای مهم و اساسی در اقتصاد هر کشوری است، پرداختن به مشکلات و مسائل موجود در این بخش ضروری به نظر میرسد.
به گزارش سایت اقتصادی ایران به نقل ازبنکر (Banker)، بانکها در تامین مالی، گردش پول و در ایجاد توسعه اقتصادی تاثیرگذار هستند.
بانکهای دولتی و خصوصی موجود در ایران با چالشهای متعددی در کشور مواجه هستند که ناترازی بانکی و عدم سیاستها و قوانین جامع بانکی را میتوان از مهمترین آنها دانست.
ناترازی بانکها را میتوان نتیجه ناترازی بودجه دولت، نرخ بالای مطالبات معوقه بانکی، تحریمها و سیاستهای اعتباری نادرست دانست.
این عوامل شرایطی را به وجود میآورند که در آن داراییها و بدهیهای یک بانک در وضعیت نامتعادلی قرار خواهند گرفت.
با بررسی وضعیت نظام بانکی کشور آن چه که مشخص است این است که هنوز شبکه بانکی کشور نتوانسته قوانین مالی و اعتباری خود را همانند جهان بهروز نماید و در بسیاری از موارد عقب مانده است.
مواردی که باعث میشوند تا ناترازی بانکها روز به روز بیشتر شود و اصلاحاتی در این زمینه شکل نگیرد.
یکی از مهمترین کارکردهای نظام بانکی در هر کشوری تخصیص بهینه منابع مالی به بخشهای مختلف اقتصادی است.
در واقع، بانکها میبایست منابع مالی را به پروژهها و بخشهایی ارائه دهند که بالاترین بازدهی اقتصادی و بیشترین تاثیر مثبت را بر رشد اقتصادی پایدار داشته باشند.
در صورتی که تخصیص منابع بانکی به درستی انجام شود، این نهاد میتواند به ارتقای کارایی اقتصادی و افزایش توان رقابتی کشور کمک نماید.
اما اگر تخصیص منابع مالی به روش نادرست و طبق معیارهای غیراقتصادی صورت گیرد، منابع در قالب رانت به بخشهای ناکارآمد و کم بازده اختصاص مییابد و نه تنها بازدهی کافی نخواهد داشت بلکه به ناترازی بیشتر بانکی و بحران مالی خواهد شد.
برگرفته از : https://banker.ir