ازاینکه پایگاه خبری - تحلیلی- آموزشی سایت اقتصادی ایران را جهت بازدید خود انتخاب نموده اید سپاسگزاری می نمایم. ضمنا"، این سایت،به نشانیهای : http://eghtesadi1.ir ، http://eghtesadiiran.ir ونیز http://eghtesadiiran.com قابل مشاهده می باشد. مدیرمسئول سایت اقتصادی ایران: محمدرضا عادلی مسبب کودهی

رفع تبعیض بین یک بازنشسته با بازنشسته دیگر در شرایط مساوی و رفع تبعیض یک بازنشسته با یک شاغل همطراز یکی از مهم ترین دغدغه های بازنشستگان است:

0

طفره جدید وزارت کار از اجرای دقیق مصوبه افزایش حقوق بازنشستگان،جدی شدن بازگشت لایحه دائمی همسان سازی حقوق بازنشستگان به مجلس.

یکی از اعتراض‌ها درباره افزایش حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی تفاوت عملکرد وزارت کار در مقایسه با پارسال است.

سایت اقتصادی ایرانبه اطلاع می رساند:در صورت تمایل جهت تبلیغات در وبسایت،

می‌توانیدبا مدیرمسئول سایت اقتصادی ایران تماس حاصل نمایید.

پست الکترونیک: mradeli@yahoo.com

تلفنهای تماس: ۰۹۲۱۴۰۲۹۷۵۳

                         ۰۹۹۸۱۴۸۰۴۱۴

به گزارش سایت اقتصادی ایران به نقل از پایگاه خبری تحلیلی اندیشه معاصر، افزایش حقوق بازنشستگان همچنان در رسانه ها و محافل خبری مورد بحث است و به یکی از موضوعات پرچالش این روزها تبدیل شده است.

احمد قاسمی، بازنشسته‌ی تامین اجتماعی در ارتباط با حقوق اردیبهشت ۱۴۰۲ بازنشستگان و نحوه‌ی محاسبه‌ی آن گفت: سال گذشته وقتی سازمان تامین اجتماعی و در راس آن وزارت کار احکام سال ۱۴۰۱ بازنشستگان را بر مبنای افزایش ده درصدی مورد تایید هیئت دولت صادر کرد، مزایای پرداختی را بر همین مبنا یعنی فقط ده درصد افزایش داد.

او افزود: بعد از کش و قوس‌های فراوان و بعد از حدود ۶ ماه تاخیر که قرار شد افزایش بر مبنای دستورالعمل شورایعالی کار یعنی ۵۷ درصد برای حداقل بگیران و ۳۷ درصد برای سایر سطوح اعمال شود، در نهایت احکام جدید حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی صادر شد و پرداخت مابه التفاوت‌ها تا اسفند به درازا کشید، اما سازمان تامین اجتماعی از افزایش مزایا بر مبنای دستورالعمل شورایعالی کار طفره رفت و همان ده درصد اعمال شد و کسی هم به این موضوع اشاره نکرد.

قاسمی یک سوال طرح می‌کند: امسال نیز احکام جدید بر اساس دستورالعمل جدید شورایعالی کار و با اعمال ۲۷ درصد افزایش برای حداقل بگیران و ۲۱ درصد برای سایر سطوح صادر شد، اما چرا کمک هزینه مسکن که بایستی بر اساس همان دستورالعمل به ۹۰۰ تومان افزایش پیدا می‌کرد اینگونه نشد و برای این آیتم ۲۰۰ تومن درنظر گرفته شده است؟

به گفته‌ی این بازنشسته، در حالیکه ماده نود و شش قانون تامین اجتماعی هیچ اجباری بر افزایش به اندازه‌ی مصوبات شورایعالی کار برای سایر سطوح ندارد و بر لزوم افزایش مستمری‌ها به اندازه‌ی هزینه‌های حداقلی زندگی تاکید دارد، همواره همان اعداد شورایعالی کار برای بازنشستگان در نظر گرفته می‌شود، اما وقتی پای مزایا در میان است، به مصوبات شورایعالی کار اعتنا نمی‌شود.

قاسمی با بیان اینکه «بالاخره جایگاه بخشنامه شورایعالی کار در اعمال افزایش سالیانه برای بازنشستگان کجاست» اضافه می‌کند: چرا سازمان تامین اجتماعی دوگانه عمل می‌کند؟ اگر قرار است افزایش‌ها برای بازنشستگان براساس مصوبه مزدی شورایعالی کار، اعمال شود پس بایستی تمام بند‌های آن در نظر گرفته شود نه آنچه سازمان تامین اجتماعی منافع خود را در آن می‌بیند!

جدی شدن بازگشت لایحه دائمی همسان سازی حقوق بازنشستگان به مجلس

یک فعال صنفی بازنشستگان درخواست دوباره بازگرداندن لایحه دائمی شدن همسان سازی به مجلس را مطرح کرد.

حسین قریشی، عضو کانون بازنشستگان ، با اشاره به مشکلات بازنشستگان گفت: رفع تبعیض بین یک بازنشسته با بازنشسته دیگر در شرایط مساوی و رفع تبعیض یک بازنشسته با یک شاغل همطراز یکی از مهم ترین دغدغه های بازنشستگان است.

 

کمیسیون فرهنگی مجلس

لایحه دائمی همسان سازی حقوق بازنشستگان

وی با بیان اینکه طبق قانون دستگاه ها مکلف اند کمک های نقدی و غیرنقدی را همانند شاغلان به بازنشستگان هم بدهند، اظهار داشت: متاسفانه هنوز برخی دستگاه ها به این قانون عمل نمی کنند.

او گفت: اولین درخواست ما رفع تبعیض بین بازنشستگان دستگاه های اجرایی چه بازنشستگان صندوق بازنشستگی کشوری و چه تامین اجتماعی است.

وی دومین خواسته بازنشستگان را عمل به قوانین خواند و گفت: متاسفانه از سال ۸۶ تاکنون هنوز آیین نامه ماده ۸۵ که توسط دولت باید تدوین شود، نوشته نشده است. این قانون تاثیر بسزایی در معیشت بازنشستگان دارد. خانواده هایی را می شناسیم که بیش از ۵۰درصد درآمدشان صرف هزینه های درمانشان می شود.

او با تاکید بر اینکه نظارت بیشتری باید رویه بازنشستگان صورت گیرد، گفت: باید در این زمینه به بازنشستگان اختیاراتی داده شود و در فرآیندهای نظارتی از توان و کمک بازنشستگان استفاده شود.

نماینده بازنشستگان، مساله مهم دیگر را اجرای درست و تثبیت همسان سازی حقوق بازنشستگان عنوان کرد و گفت: لایحه دائمی شدن همسان سازی به مجلس برگردد و این لایحه همسان سازی دائمی شود.

وی پیشنهاد دوم خود را اینگونه مطرح کرد: کانون ها در کشور بسیار زیاد هستند. بنابراین تشکیل شورای عالی کانون های بازنشستگی را پیشنهاد می کنیم. به این ترتیب هم مجلس و هم دولت و هم سایر ارگان ها می دانند که با چه کسانی طرف هستند. این چنین هم مسایل بازنشستگان را احصا می کند و پیشنهاد مشخص و شسته و رفته ای به مسئولان ارائه می دهد.

عضو کانون بازنشستگان سازمان مدیریت ادامه داد: خواسته ما افزایش حقوق مطابق با تورم، دائمی شدن همسان سازی، بیمه درمان بازنشستگان، ماده ۸۵ قانون مدیریت خدمات کشوری، کمک به ایجاد تشکل های فراگیر بازنشستگی، افزایش طرح های خدمات محور، تعیین تکلیف چرایی حذف یارانه برخی بازنشستگان، تشکیل فراکسیون بازنشستگان در مجلس از جمله مهم ترین نیازها و مطالبات بازنشستگان از مسئولان است

برگرفته از : https://andishemoaser.ir

مدیرمسئول سایت اقتصادی ایران http://eghtesadiiran.com http://eghtesadiiran.ir https://eghtesadi1.ir

لطفا دیدگاه خود را ثبت کنید

استفاده ازمطالب پایگاه خبری - تحلیلی - آموزشی سایت اقتصادی ایران با ذکرمنبع بلامانع است. مدیرمسئول سایت اقتصادی ایران: محمدرضا عادلی مسبب کودهی
رفتن به نوار ابزار