ازاینکه پایگاه خبری - تحلیلی- آموزشی سایت اقتصادی ایران را جهت بازدید خود انتخاب نموده اید سپاسگزاری می نمایم. ضمنا"، این سایت،به نشانیهای : http://tarazmani.ir http://eghtesa3.ir http://ehteyaj.ir http://adeli16559.ir http://etabar.ir http://koudehi.ir http://mosabbeb.ir http://namooneh.ir http://namouneh.ir https://eghtesadi1.ir http://eghtesadiiran.ir http://eghtesadi1.com http://eghtesadiiran.com http://eghtesadionline.com قابل مشاهده است. مدیرمسئول سایت اقتصادی ایران : محمدرضا عادلی مسبب کودهی

روش های شناسایی الماس اصل از بدل چه می باشند؟

0

آیا الماس شما اصل است؟+روش تشخیص:

روش های شناسایی الماس اصل از بدل یکی از رایج ترین سوالاتی است که از جواهر سازان می پرسند.

به گزارش بنکر (Banker)، حالا می خواهیم با هم یک سری روش ها و آزمایشات ساده که در خانه هم می توانید انجام دهید را بررسی کنیم.دقت داشته باشید که برخی از الماس‌ها، تولید شده در آزمایشگاه یا مصنوعی هستند، اما مانند یک الماس واقعی هستند. آن‌ها قیمتی کمتر از الماس استخراج شده دارند، اما عمدتاً از لحاظ شیمیایی شبیه الماس‌های طبیعی هستند. اظهار نظر در خصوص تفاوت بین یک الماس طبیعی و یک الماس سنتتیک خارج از این مقاله است و بهتر است توسط یک متخصص مشخص شود.

هیچ راهی وجود ندارد که صد در صد اطمینان حاصل کرد که یک الماس واقعی باشد، مگر آن که یک گواهی نامه معتبر برای آن صادر شده باشد.
لوپ که یک ذره بین با قدرت ۱۰X است ، می تواند به شما در مورد شناسایی اصل بودن الماس کمک شایانی بکند تا شما ناخالصی موجود در الماس را پیدا کنید !
ناخالصی (Inclusion) چیست؟ ناخالصی هر گونه بی نظمی قابل مشاهده در گوهر که به وسیله چشم غیر مسلح و یا با استفاده از ابزار هایی همانند لوپ و یا میکروسکوپ قابل رویت باشد را می گویند. « ناخالصی » می تواند عنصری مانند کریستال های معدنی جامد و یا مایعی باشد که حفره (Cavity) را پر نموده و یا ممکن است حفره ای پر نشده، شکستگی و یا خطوط رشدی (Growth Zoning) باشد.
شناسایی الماس اصل آزمون مه یا همان بخار دهان
همانطور که میدانید الماس واقعی گرما را حفظ نمی کند.در نتیجه شما بین ۴ الی ۶ ثانیه جلوی دهانتان بگیرید و ها کنید که بخار دهان سنگ را بگیرد ، اگر بخار جمع نشود یا روی سنگ بکندی جمع شود حتما تقلبی است . سنگ الماس در جذب نکردن گرما همانند آینه یا صفحه نمایش تلفن همراه شما است. به عنوان مثال شما روی یک الماس بدل به صورت منظم ها کنید شاهد جمع شدن بخار روی سنگ می شوید.
شناسایی الماس اصل با انعکاس نور
انعکاس نور در یک الماس اصل در زاویه های مختلف خاکستری رنگ هستش.اگر شما انعکاس رنگی مشاهده کردین مطمئن باشید الماس بدل هستش.
تشخیص الماس اصل با حرارت
سنگ‌های واقعی گرما را به سرعت پراکنده می‌کند و آن‌ها با گرماسنج، گرم نمی‌شوند. این کار حدود ۳۰ ثانیه طول می‌کشد و به سنگ آسیبی نمی‌رساند. همچنین می توانید با یک فندک الماس را به مدت ۳۰ ثانیه گرم کنید و آن را مستقیماً در آب سرد قرار دهید. اگر شیشه باشد از درون خرد می‌شود، اما اگر الماس باشد، هیچ اتفاقی نمی‌افتد.
خراش دادن روی سنگ
این یکی از ساده ترین راه های تشخیص الماس اصل از الماس بدلی است. از آنجایی که الماس یکی از سخت ترین سنگ های جهان به راحتی و با استفاده از یک سطح خشن دچار سایش نمی شود.اگر سنگ قیمتی شما بعد از انجام این کار بدون یک خط و خطوطی باقی ماند شما یک الماس بی عیب و نقص دارید.
توصیه می شود الماس را با چیزی خراش ندهید. اگر واقعی باشد، نمی‌توانید آن را خراش دهید، اما ممکن است روی آن رد باقی بگذارید یا آن را بشکنید، زیرا الماس‌ها محکم هستند اما در عین حال شکننده نیز می‌باشند. از طرف دیگر در صورتی که سنگ شما الماس واقعی هم نباشد با خراش دادن آن، جواهری را که شبیه یک الماس است را از بین می‌برید.
خراش دادن با سنگ
با سنگ اصل الماس به راحتی می توانید روی یک سمباده خط بندازین، در صورتی این کار را انجام دادید و خطی روی سمباده ایجاد نشد مطمئن باشید این سنگ بدل است . همچنین می توانید روی شیشه انجام دهید سنگ اصل به راحتی شیشه را خراش می دهد.
شناسایی الماس اصل با انداختن داخل آب
در صورتی که سنگ را داخل آب فرستادید و داخل آب نرفت حتما بدل است.شما می‌توانید یک الماس واقعی را در آب ببینید. اگر نتوانستید سنگ را ببینید، احتمالاً کوارتز یا شیشه است.
تابش نور UV به سنگ
تابش نور UV به الماس یکی از راه های تشخیص الماس اصل از بدل است که البته خیلی ها این روش را قبول ندارند.
بعضی‌ از الماس‌ها خاصیت‌ فلورسنسی‌ دارند که‌ حدود ۵۰ درصد الماس‌های‌ موجود در بازار این‌ خاصیت‌ را دارند و از این‌ تعداد۵۰ درصد، حدود۱۰درصد آن‌ها دارای‌ خاصیت‌ فلورسنسی‌ بسیار قوی‌ بوده. ‌ به‌ طوری‌ که‌ حتی‌ تحت‌ نور خورشید که‌ مقداریUV ‌ دارد نیز خاصیت‌ فلورسنسی‌ نشان‌ می‌دهند.
معمولاً اکثر الماس‌ها که‌ دارای‌ فلورسنسی‌اند این‌ خاصیت‌ را به‌ رنگ‌ آبی‌ نشان‌ می‌دهند و تعداد کمی‌ از آنها به‌ رنگ‌های‌ سفید، زرد ونارنجی‌ نشان‌‌می‌دهند.
اثر فلورسنسی‌ بر روی‌ الماس‌های‌ مختلف‌ متفاوت‌ است.‌ مثلاً یک‌ سنگI ‌ زرد که‌ فلورسنسی‌ شدید آبی‌ دارد می‌تواند بی‌رنگ‌ شود. چون‌ این‌ فلورسنسی‌ تأثیر خنثی‌کننده‌ در رنگ‌ دارد. به‌عبارت‌ دیگر چنانچه‌ یک‌ الماس‌ زرد روشن‌ دارای‌ فلورسنسی‌ قوی‌ آبی‌ باشد این‌ فلورسنسی‌ موجب‌ بهتر دیده‌ شدن‌ رنگ‌ آبی‌ می‌شود.
براساس گزارش سایت طلا، سنگ‌هایی‌ که‌ دارای‌ فلورسنسی‌ بسیار قوی‌ هستند در زیر نور خورشید مات‌ دیده‌ می‌شوند. بنابراین‌ باید عملColor Grading ‌ را در محیط‌ با منبع‌ نوری‌ بدونUV ‌ انجام‌ دهیم‌ چون‌ اگر UV داشته‌ باشد و الماس‌ هم‌ فلورسنسی‌ داشته‌ باشد اشعهUV، ‌ رنگ‌ سنگ‌ را متفاوت‌ به‌ ما نشان‌ می‌دهد. میکروسکوپ‌هایGemalogy ‌ که‌ دارای‌ نور فلورسنت‌ در Over Hed هستند نیز برای‌ عملColor Grading ‌ به‌ صورت‌ شخصی‌ مناسب‌ است.
منبع : http://banker.ir/news/256515

هدف از راه اندازی سایت اقتصادی ایران بررسی مسائل ومعضلات اقتصادی ایران وارائه راهکارهای مناسب می باشد . به امید روزی که شاهد ایرانی آباد و با رونق وشکوفائی اقتصادی باشیم، برای همگان به ویژه بازدیدکنندگان این سایت اقتصادی سرافرازی ونیکبختی آرزو می نمایم. مالکیت سایت اقتصادی ایران برای محمدرضا عادلی مسبب کودهی محفوظ است. سایت اقتصادی ایران درسامانه ساماندهی سایتهای اینترنتی ایران به کدهای شامد: http://eghtesadi1.com به کدشامد: 1-1-750014-65-0-7 http://eghtesadiiran.comکدشامد: 4-0-65-750014-1-1 https://eghtesadi1.irکدشامد: 5-0-65-750014-1-1 http://eghtesadiiran.irکدشامد:6-0-65-750014-1-1 http://eghtesadionline.com کدشامد: 1-1-750014-65-0-8 ثبت گردیده است. انتشار مطالب خبری و تحلیلی رسانه‌های داخلی و خارجی لزوما به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای بازنشر می‌شود. سایت اقتصادی ایران به نشانیهای: http://tarazmani.ir http://eghtesa3.ir http://ehteyaj.ir http://adeli16559.ir http://etabar.ir http://koudehi.ir http://mosabbeb.ir http://namooneh.ir http://namouneh.ir https://eghtesadi1.ir http://eghtesadiiran.ir http://eghtesadi1.com http://eghtesadiiran.com http://eghtesadionline.com قابل مشاهده است. مدیرمسئول سایت اقتصادی ایران : محمدرضا عادلی مسبب کودهی

لطفا دیدگاه خود را ثبت کنید

رفتن به نوار ابزار