ازاینکه پایگاه خبری - تحلیلی- آموزشی سایت اقتصادی ایران را جهت بازدید خود انتخاب نموده اید سپاسگزاری می نمایم. ضمنا"، این سایت،به نشانیهای : http://tarazmani.ir http://eghtesa3.ir http://ehteyaj.ir http://adeli16559.ir http://etabar.ir http://koudehi.ir http://mosabbeb.ir http://namooneh.ir http://namouneh.ir https://eghtesadi1.ir http://eghtesadiiran.ir http://eghtesadi1.com http://eghtesadiiran.com http://eghtesadionline.com قابل مشاهده است. مدیرمسئول سایت اقتصادی ایران : محمدرضا عادلی مسبب کودهی

اعاده دادرسی حقوقی :

0

گاهی در شکایات حقوقی که علیه ما مطرح می شود، حکمی به ضرر ما صادر می شود، این حکم قطعی نیست و می توان به طرق مختلف نسبت به رای صادر شده توسط دادگاه اعتراض کرد و موجب اجرای اعاده دادرسی حقوقی شد.
اعاده دادرسی به چه معنا است؟
اعاده دادرسی به معنایی روش های فوق العاده شکایت از احکام است که راهی برای برگشت به دادگاه صادر کننده حکم قبلی می شود که با این هدف دادگاه از رای قطعی سابق خود بازگردد، چرا که شاکی مدعی است صدور آن رای از روی اشتباه بوده ودلایلی که وجود دارد که صدور رای دادرس دچار اشتباه شده است اجازه نمی دهد که چنین حکمی باقی بماند.
هدف از اعاده دادرسی حقوقی چیست؟
هدف از اعاده دادرسی حقوقی حفظ حق و اجرای عدالت برای افراد است. دادرس نیز مانند سایر افراد در معرض خطا و اشتباه بوده و دلایلی که وجود دارد که صدور رای دادرس دچار اشتباه شده است اجازه نمی دهد که چنین حکمی باقی بماند.
انواع اعاده دادرسی دردعاوی حقوقی(مطابق بندالف وب ماده ۴۳۲قانون آئین دادرسی مدنی)
اعاده دادرسی اصلی
در این مورد فرد متقاضی به طور مستقل اعاده دادرسی را درخواست می کند. و مخالفت خود را در مورد، نظر و رای دادرس به دادگاه صلاحیت دار مطرح می کند.
اعاده دادرسی طاری
اعاده دادرسی طاری در ضمن دادرسی مطرح می شود، در حالی که در اعاده دادرسی اصلی هیچ گونه پرونده ی در جریان رسیدگی نمی باشد.
چه مواقع از اعاده دادرسی استفاده می شود؟
اعاده دادرسی به نوعی به استحکام و اعتبار احکام لطمه می زند و آن را دچار تزلزل می کند، برای همین استفاده از اعاده دادرسی محدود می باشد و تنها در مواقعی که قانون مقرر کرده باشد قابل استفاده است. و در جلسه دادرسی زمانی به دادخواست رسیدگی می شود که اعاده دادرسی در آن قید شده باشد.
تعریف ساده برای حکم حقوقی
در این راستا این امکان برای شخص محکوم پرونده آورده شده است که در صورت اعتراض به پرونده خود به مراجع قضایی مربوطه (مکانی که رای دادستان صادر شده است) با پر کردن فرم حقوقی، نسبت به حق خود و رای دادستان اعتراض خود رااعلائم نماید.
جزئیاتی که در اعاده دادرسی حقوقی وجود دارد
دعاوی حقوقی با تقدیم دادخواست به دادگاه شروع و پس از آن توسط ریاست یا شعبه اول دادگستری حسب مورد، اگر درصلاحیت شوراهای حل اختلاف باشدبه شوراها ارسال والا به محاکم حقوقی ارجاع که مورد رسیدگی قرار گیرد. دادخواست به دفتر ثبت کل جهت ثبت رایانه ای برده می شود ، و تاریخ، وقت دادرسی و شعبه رسیدگی کننده به پرونده طی اخطاریه ای به طرفین دعوی ابلاغ خواهدشد. چنانچه جلسه دیگری برای اثبات دعوی، نیاز باشد این امر به اطلاع طرفین دعوی خواهد رسید.​طرفین دعوی ابلاغ خواهدرسیدگی به پرونده تا صدور داد نامه همچنان ادامه خواهد داشت.
مجازاتی که برای امور حقوقی باید دانست
در این مجازات برای اجرای حکم مجازات دادگاه ممکن است با شخص حقوقی یا شرکت یا مؤسسه ی رو به رو شود بر همین اساس مجازات این دو با هم فرق خواهد داشت در مجازات شخص حقیقی، دادگاه با خود شخص کار دارد و متناسب با جرم انجام شده مجازات می شود به طور مثال به حبس ابد و در موارد اشد مجازات، محکوم به اعدام می شود ولی در شرکت یا سازمان یامؤسسه نسبت به خود آن بنیاد حکم صادر می کند.
دادگاه های اعاده دادرسی حقوقی
دادگاه های اعاده دادرسی حقوقی عبارتند از:
۱٫دادگاه عمومی۲دادگاه انقلاب۳٫دادگاه حقوقی استان۴٫دادگاه های نظامی
چه زمانی درخواست اعاده دادرسی حقوقی شاکی مورد پذیرش هست؟
اعاده دادرسی حقوقی در موارد زیر قابل پذیرش است:
۱٫موضوع حکم، مورد اذعان خواهان نباشد، به طور مثال در مواردی خواهان حکم از دادرس این را خواسته باشد که فقطدستور تخلیه را صادر کند. اما دادرس علاوه بر حکم تخلیه طرف مقابل پرونده (شخص خوانده) را به پرداخت اجرت المثل صادر کند.
۲٫طرف مقابل اعاده دادرسی حقوقی حیله و تقلبی بکار برده باشد که در رای دادگاه تاثیر داشته باشد.
۳٫بعد از صدور حکم توسط دادرس جعلی بودن مستندات ثابت شود در این مورد باید در حکم دادگاه درخواست اعاده دادرسی حقوقی شود.
چگونگی رسیدگی به دادخواست اعاده دادرسی حقوقی
دادگاه پس ازبررسی دادخواست اعاده دادرسی، حقوقی موضوع پرونده را صورت جلسه کرده وبه همین وسیله قرارقبول یا رد دادخواست را صادرمی کند. اگر قرارقبولی دادخواست صادرشود، دادگاه دستور تعیین وقت رسیدگی وابلاغ آن به همراه نسخه دوم دادخواست به طرف مقابل وابلاغ وقت به درخواست کننده را صادر می کند. هرگاه قرار رد درخواست صادرشود، این قرار به طرفین پرونده گفته می شود.
برای اعاده دادرسی حقوقی چه مدت زمانی می توان در نظر گرفت؟
برای اعاده دادرسی حقوقی برای افراد در داخل کشور ایران و افراد خارج از کشور ایران یک زمانی گرفته می شود که طبق آن زمان افراد باید برای اعاده دادرسی حقوقی خود اقدام نمایند. برای افرادی که داخل کشور ایران حضور دارند بیست روز وبرای افرادی که خارج از کشور ایران حضور دارند حدودا دو ماه پیش بینی شده است.
برای تجدید نظر خواهی چه باید کرد؟
برای تجدید نظرخواهی یا همان اعاده دادرسی حقوقی فردی که محکوم شده و نسبت به رای دادگاه اعتراض دارد می تواند با پرکردن فرم تجدید نظر خواهی و ارائه آن به دادگاه یا مراجع قضایی مربوطه اعتراض خود را اعلائم نماید و دادگاه هم موظف است نسبت به درخواست شخص محکوم در صورت داشتن شرایط لازم (آوردن ادله محکم مبنی بر اشتباه بودن رای دادستان) پاسخ مثبت بدهد. در ادامه این فرایند شخص محکوم باید مستندات لازم به همراه آدرس و سایر جزئیات به دادگاه تحویل دهد.
مدارک لازم برای اعاده دادرسی حقوقی افراد
۱٫کلیه مستندات و مدارک موضوع ادعایی.۲٫مدارک شخصی از جمله کارت ملی و شناسنامه.۳٫شماره داد نامه و مشخصات دادگاه صادر کننده حکم
چه سرانجامی برای متهمی که در مراجع قضایی اعاده دادرسی حقوقی حضور پیدا نکند وجود دارد؟
در صورت تجدید نظر خواهی اگر شخص متهم در جلسه یا دادگاه تجدید نظر خواهی حضور نیابد باید نسبت به نبودن خود درمحکمه ادله روشن و محکم برای دادستان دادگاه مربوطه بیاورد. در غیر این صورت، در صورتی که طرف محکوم شخصحقیقی باشد در اولین نشانی که از خود بر جایی می گذارد در نهاد های دولتی از قبیل ثبت احوال یا بانک ها یا نهاد هایی از اینقبیل نسبت به دستگیری آن اقدام می شود.
چه تصمیمی برای افرادی که در اعاده دادرسی حقوقی غایب می باشند در نظر گرفته می شود؟
از آنجایی که هدف از اجرایی قانون ایجاد یک جهانی امن برای عموم افراد است. قوانین اسلامی و آیین دادرسی این شانس رابرای افرادی که نتوانسته اند در دادگاه تجدید نظر خواهی حضور بعمل برسانند و برای این عمل خود دلیل قانع و محکمی داشته اند.متهم می تواند ظرف مدت ۲۰روز از تاریخ ابلاغ حکم دادگاه اعتراض خودرا به عمل برساند. البته این مدت تعیین شده برای افرادی است که در کشور ایران سکونت دارند و برای افراد متهمی که در کشور ایران نباشند دو ماه می باشد.
راضیه درویشی
https://dadsun.ir

هدف از راه اندازی سایت اقتصادی ایران بررسی مسائل ومعضلات اقتصادی ایران وارائه راهکارهای مناسب می باشد . به امید روزی که شاهد ایرانی آباد و با رونق وشکوفائی اقتصادی باشیم، برای همگان به ویژه بازدیدکنندگان این سایت اقتصادی سرافرازی ونیکبختی آرزو می نمایم. مالکیت سایت اقتصادی ایران برای محمدرضا عادلی مسبب کودهی محفوظ است. سایت اقتصادی ایران درسامانه ساماندهی سایتهای اینترنتی ایران به کدهای شامد: http://eghtesadi1.com به کدشامد: 1-1-750014-65-0-7 http://eghtesadiiran.comکدشامد: 4-0-65-750014-1-1 https://eghtesadi1.irکدشامد: 5-0-65-750014-1-1 http://eghtesadiiran.irکدشامد:6-0-65-750014-1-1 http://eghtesadionline.com کدشامد: 1-1-750014-65-0-8 ثبت گردیده است. انتشار مطالب خبری و تحلیلی رسانه‌های داخلی و خارجی لزوما به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای بازنشر می‌شود. سایت اقتصادی ایران به نشانیهای: http://tarazmani.ir http://eghtesa3.ir http://ehteyaj.ir http://adeli16559.ir http://etabar.ir http://koudehi.ir http://mosabbeb.ir http://namooneh.ir http://namouneh.ir https://eghtesadi1.ir http://eghtesadiiran.ir http://eghtesadi1.com http://eghtesadiiran.com http://eghtesadionline.com قابل مشاهده است. مدیرمسئول سایت اقتصادی ایران : محمدرضا عادلی مسبب کودهی

لطفا دیدگاه خود را ثبت کنید

رفتن به نوار ابزار