ازاینکه پایگاه خبری - تحلیلی- آموزشی سایت اقتصادی ایران را جهت بازدید خود انتخاب نموده اید سپاسگزاری می نمایم. ضمنا"، این سایت،به نشانیهای : http://tarazmani.ir http://eghtesa3.ir http://ehteyaj.ir http://adeli16559.ir http://etabar.ir http://koudehi.ir http://mosabbeb.ir http://namooneh.ir http://namouneh.ir https://eghtesadi1.ir http://eghtesadiiran.ir http://eghtesadi1.com http://eghtesadiiran.com http://eghtesadionline.com قابل مشاهده است. مدیرمسئول سایت اقتصادی ایران : محمدرضا عادلی مسبب کودهی

لزوماً گذشت باعث مختومه شدن پرونده نمی‌شود:

0

بازپرس دادسرای عمومی و انقلاب تهران گفت: لزوماً گذشت باعث مختومه شدن پرونده نمی‌شود و مختومه شدن بستگی به این دارد که دادسرا یا دادگاه کیفری وارد چه مرحله‌ای از رسیدگی شده باشد.
دکتر حسین اعظمی در گفت‌وگوی اختصاصی با پایگاه آموزشی مهداد، با اشاره به اینکه جرائم از بعد حقوقی به دو دسته جرائم قابل‌گذشت و جرائم غیرقابل‌گذشت تقسیم می‌شوند، اظهار کرد: فرق ملموس این دو از نگاه عامیانه این است که در جرائم قابل‌گذشت اگر شاکی گذشت کند کلاً پرونده مختومه می‌شود اما در جرائم غیرقابل‌گذشت اگر شاکی گذشت کند ممکن است پرونده مختومه شود و به این معنا نیست که حتماً پرونده مختومه می‌شود.
وی بابیان اینکه تفکیک بین جرائم قابل‌گذشت و غیرقابل‌گذشت یک بحث فنی است، یادآور شد: معمولاً عموم مردم جامعه به این تفکیک توجهی ندارند و این تصور وجود دارد که اگر در جرائم غیرقابل‌گذشت مثل کلاه‌برداری یا جعل گذشت کنند، پرونده مختومه خواهد شد و این یکی از باورهای غلط در رسیدگی به این نوع پرونده‌هاست.
پس از وصول نظریه کارشناس اعلام گذشت موجب مختومه شدن پرونده نمی‌شود
دکتر اعظمی ادامه داد: لزوماً گذشت باعث مختومه شدن پرونده نمی‌شود و مختومه شدن بستگی به این دارد که دادسرا یا دادگاه کیفری وارد چه مرحله‌ای از رسیدگی شده باشد. مثلاً در خصوص جرم جعل تا قبل از اعلام نظر کارشناس رسمی مبنی بر مجعول بودن سند رضایت و گذشت می‌تواند باعث مختومه شدن گردد (البته این مختومه شدن ممکن است در مواردی صورت نگیرد). اما اگر نظریه کارشناس رسمی مبنی بر مجعول بودن سند واصل و جعلیت سند اثبات شود در این صورت گذشت غالباً نمی‌تواند باعث مختومه شدن پرونده گردد.
این مقام قضایی اضافه کرد: بعضی مواقع ملاحظه می‌گردد که بعضی از شکات بعد از وصول نظریه کارشناس، اعلام گذشت می‌کنند و به دلیل اینکه دادسرا با گذشت آن‌ها پرونده را مختومه نمی‌کند، ناراضی می‌گردند. درحالی‌که وفق مقررات قانونی گذشت در این مرحله در اکثر موارد نمی‌تواند باعث مختومه شدن پرونده گردد؛ اما در جرائم قابل‌گذشت مثل توهین، افترا، صدور چک بلامحل یا تهدید ساده، گذشت شاکی خصوصی باعث مختومه شدن پرونده می‌شود.
به اعتقاد وی در خصوص گذشت در جرائم قابل‌گذشت ذکر چند نکته ضروری است. اول اینکه اگر کسی در این قبیل جرائم گذشت کرد، پس‌ازآن نمی‌تواند از گذشت خود عدول کند یعنی نمی‌تواند بگوید از گذشت منصرف شده است.
عدم پذیرش تقاضای انصراف از گذشت به جهت ممنوعیت‌های قانونی
دکتر اعظمی با بیان اینکه در اعلام گذشت باید دقت کافی صورت گیرد، تصریح کرد: در موارد بسیاری ملاحظه می‌شود شکات بعد از اعلام گذشت قطعی، به دادسرا مراجعه و تقاضای انصراف دارند و چون با آن موافقت نمی‌شود، باعث ایجاد نارضایتی می‌گردد. حال‌آنکه عدم پذیرش تقاضای انصراف از گذشت به جهت ممنوعیت‌های قانونی است نه اراده و اختیار قاضی رسیدگی‌کننده به پرونده.
رضایت بی‌قیدوشرط عاملی برای مختومه شدن پرونده در جرائم قابل‌گذشت
وی در خصوص جرائم قابل‌گذشت ادامه داد: در این‌گونه جرائم گذشت فقط در صورتی می‌تواند باعث مختومه شدن پرونده شود که بی‌قیدوشرط باشد. بنابراین اگر کسی به‌صورت مشروط یا مقید به قیدی اعلام گذشت کند، این گذشت اثر لازم قانونی را نخواهد داشت مگر اینکه آن شرط بعداً محقق شود؛ بنابراین این نوع از گذشت‌ها باعث مختومه شدن پرونده نمی‌شود.
فرصت یک‌ساله جهت طرح دعوا در جرائم قابل‌گذشت
بازپرس دادسرای عمومی و انقلاب تهران با تأکید بر اینکه در جرائم قابل‌گذشت از تاریخ وقوع جرم باید حداکثر تا یک سال طرح دعوا شود، گفت: مثلاً اگر کسی دیوار خانه دیگری را تخریب کند، از تاریخ تخریب حداکثر یک سال شاکی یعنی مالک خانه حق شکایت در دادسرا دارد و اگر شکایت نکند دیگر نمی‌تواند در دادسرا طرح دعوا کند و لازم است از طریق دادگاه‌های حقوقی اقدام به طرح دعوا نماید.
وی در پاسخ به این پرسش که در جرم صدور چک بلامحل طرح دعوا چگونه خواهد بود؟ اظهار کرد: در جرم صدور چک بلامحل این یک سال به دو قسمت مساوی تقسیم شده است. یعنی برای اینکه دارنده چک بتواند در دادسرا طرح دعوا کند باید از تاریخ صدور چک تا ۶ ماه آن را به بانک برده و گواهی عدم پرداخت اخذ کند و از تاریخ اخذ گواهی عدم پرداخت هم فقط تا ۶ ماه حق طرح دعوای کیفری در دادسرا دارد و بعدازاین مدت حق خود را می‌تواند از طریق دادگاه‌های حقوقی پیگیری کند.
دکتر اعظمی ادامه داد: بعضاً ملاحظه می‌شود عدم آشنایی به این مقررات باعث ایجاد نارضایتی‌هایی در مراجعین به دادسرا می‌گردد و دلیل مختومه شدن پرونده خود در دادسرا را نمی‌دانند درحالی‌که آنچه بیان شد مقررات قانونی است که مجلس تصویب کرده و قضات دادسرا صرفاً مجری این قوانین هستند.
وی در پایان سخنان خود تأکید کرد: البته جرائم قابل‌گذشت مشمول دیه (مثل ایراد ضرب‌وجرح)، شامل مرور زمان یک‌ساله نمی‌شود.

منبع : http://mahdad.ir

هدف از راه اندازی سایت اقتصادی ایران بررسی مسائل ومعضلات اقتصادی ایران وارائه راهکارهای مناسب می باشد . به امید روزی که شاهد ایرانی آباد و با رونق وشکوفائی اقتصادی باشیم، برای همگان به ویژه بازدیدکنندگان این سایت اقتصادی سرافرازی ونیکبختی آرزو می نمایم. مالکیت سایت اقتصادی ایران برای محمدرضا عادلی مسبب کودهی محفوظ است. سایت اقتصادی ایران درسامانه ساماندهی سایتهای اینترنتی ایران به کدهای شامد: http://eghtesadi1.com به کدشامد: 1-1-750014-65-0-7 http://eghtesadiiran.comکدشامد: 4-0-65-750014-1-1 https://eghtesadi1.irکدشامد: 5-0-65-750014-1-1 http://eghtesadiiran.irکدشامد:6-0-65-750014-1-1 http://eghtesadionline.com کدشامد: 1-1-750014-65-0-8 ثبت گردیده است. انتشار مطالب خبری و تحلیلی رسانه‌های داخلی و خارجی لزوما به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای بازنشر می‌شود. سایت اقتصادی ایران به نشانیهای: http://tarazmani.ir http://eghtesa3.ir http://ehteyaj.ir http://adeli16559.ir http://etabar.ir http://koudehi.ir http://mosabbeb.ir http://namooneh.ir http://namouneh.ir https://eghtesadi1.ir http://eghtesadiiran.ir http://eghtesadi1.com http://eghtesadiiran.com http://eghtesadionline.com قابل مشاهده است. مدیرمسئول سایت اقتصادی ایران : محمدرضا عادلی مسبب کودهی

لطفا دیدگاه خود را ثبت کنید

رفتن به نوار ابزار